Pressmeddelande

Vattenflaskor Hammars 2

Karamello kompletterar konfektyren med drycker
– väljer att samarbeta med Hammars Bryggeri AB

Linköpingsföretaget Karamello har idag ingått ett avtal med Hammars Bryggeri. Henrik Hovlind, försäljningschef på Karamello, är märkbart nöjd.
– Vi har lagt mycket tid och energi på att hitta en dryckesleverantör som kompletterar vårt konfektyrssortiment. Vårt varumärke står framför allt för kvalitet och vi är banne mig på tårna varje dag för att först möta våra kunders behov och därefter överträffa deras förväntningar. Hammars Bryggeri är precis som vi ett entreprenörsdrivet företag. Det ser jag en klar fördel i. Förståelsen för att man emellanåt behöver vika sig dubbel finns där – vi kommer aldrig att behöva sälja in idéer till varandra, säger Henrik Hovlind.

Hammars Bryggeri grundades 1904, i just samhället Hammar i Närke. Mest kända är de för den egna julmusten, som de i år planerar att brygga i en volym om 300 000 liter. Bolaget ägs sedan 2016 av familjen Henrysson. Styrelseordförandens Robert Henryssons hjärta klappar för bygden. Inte minst för att hans morfar en gång i tiden drev såväl en radioaffär som en mack och en kiosk.
– Jag och familjen trivs med vår nya tillvaro här i Hammar.­ Vi har nu ett arv och en tradition att varsamt förvalta. När vi nu sätter vår prägel på verksamheten gör vi det på ett lite annorlunda sätt i jämförelse med hur jag tidigare arbetat i mina bolag. Vad gäller det nytecknade samarbetsavtalet så är det som så att Karamellos filosofi och kultur rimmar väldigt väl med vår. Detta visade sig väldigt tidigt i våra diskussioner. Avtalet känns mer som en självklarhet än en affärsuppgörelse, säger Robert Henrysson.

Den första delen i samarbetet mellan Karamello och Hammars Bryggeri handlar om vad som i branschen kallas för private label. ­I enklare ordalag ett sätt för företag att kommunicera sitt varumärke via konsumentprodukter.
– Alltfler företag inser vikten av att hitta sin smakprofil. Det är kul – och väldigt logiskt. Varför ska smaksinnet ignoreras när det samtidigt är så självklart att den grafiska profilen hänger ihop med ljudloggan? Du kommer inte närmare dina kunder än när de faktiskt stoppar ditt varumärke i munnen. Klart att det då är viktigt att smakupplevelsen är den rätta. Och nu kan vi äntligen erbjuda drycker till vår konfektyr, säger Henrik Hovlind.

Kontaktpersoner:

Henrik Hovlind
Karamello
013-24 43 91
henrik@karamello.com

Robert Henrysson
Hammars Bryggeri
0733-43 91 90
robert@hammarsbryggeri.se